Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
25.09.2012 19:59 - Рапър на разпит, пял, че обича герба повече от ГЕРБ
Автор: worldissue Категория: Политика   
Прочетен: 3186 Коментари: 4 Гласове:
1



dnes.dir.bg
25/09/2012

Младият рапър Сарафа е призован утре да се яви в Националната следствена служба заради песен, в която се пее, че вярва в герба повече от ГЕРБ, съобщи самият музикант пред БГНЕС. От прокуратурата заявиха, че той е извикан като свидетел по дело срещу Мишо Шамара за поругаване на националния герб и знаме. Песента "Бяло, зелено и червено" вече навлече неприятности и на един от най-известните рапъри у нас - Мишо Шамара, с когото пеят заедно. Шамара, или BIg Sha, както се нарича напоследък, вече бе разпитван от полицията преди няколко месеца, защото в песента цветовете на националния трибагреник са асоциирани с наркотици.

След като стана ясно, че Серафим Мартинов - Сарафа също е привикан да дава показания, се разбра, че разследването продължава. 
"Не знам какво толкова съм изпял, но явно съм докоснал някой с думите ми. За мен е малко смешно 2012 г. да ме викат в прокуратурата да се обяснявам за текстовете на песните ми. Смятам, че живеем в демократична държава, живеем в бъдещето, не в 80-те. Нали има свобода на словото. Ще си говорим и ще си пеем каквото си искаме", коментира  пред БГНЕС.

Той не изключва разпитите да целят сплашване, но е категоричен: "Аз нямам намерение да обиждам, когото и да е в песните ми. В тях пея това, което усещам и виждам". "Трябва да се извиня на някого ли?", пита риторично той.

След като Мишо Шамара бе разпитан също заяви, че това е смешно и в България няма свобода на словото. Той изтъкна, че рапърите в САЩ ги задържат за шофиране след употреба на алкохол и наркотици, а тук - за няколко обидни рими. Той дори написа в профила си във Фейсбук: "Ей, управляващи хора, научете се едно нещо. Не сме виновни ние, че вие ни държите гладни. Съобразявайте се с народа или ще ви последва съдбата на Кадафи. Съвсем сериозно ви съветвам".

Зам. главният прокурор и директор на НСлС Бойко Найденов потвърди, че има образувано наказателно производство от Софийска градска прокуратура, но срещу Мишо Шамара, а Сарафа е "викнат само като свидетел по делото".
 
"Има образувано наказателно производство от СГП срещу Мишо Шамара, така наречения за това, че в една негова песен се обругават националният герб и националното знаме", каза още Бойко Найденов и добави, ме има такъв текст в Наказателния кодекс.
"Производството е срещу Мишо Шамара, а този, който е призован за утре Серафим Мартинов – Сарафа е призован на разпит. Следствието се води от следовател Молячка. Така, че няма нищо общо с някакви други песни и т.н., каза още Бойко Найденов.

Никой от ПП ГЕРБ не е сезирал прокуратурата за песента на младия рапър Серафим Мартинов - Сарафа, съобщиха за БГНЕС от управляващата партия по повод утрешния разпит в НСлС на певеца. Всеки е в правото си да пее и да играе думите, включително и с наименованието на ПП ГЕРБ, казаха още от ГЕРБ за скандала.

В песента на Сарафа се пее:

Не вярвам в ГЕРБ, но силно вярвам в герба
.
Ти гледай напред и един ден всичко ще бъде наред!...
От трите цвята най-много обичам бялото.
Зеленото го пуша и съм high.
Йее,аха,българин съм, брат.
Бяло, зелено и червено.
Бяло, зелено и червено.

Междувременно друг рапър - Гошо от По4ивка, възпя Бойко Борисов като "велик премиер".





Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. urilozev - И
27.09.2012 07:03
такова нещо очаквах.Щом и това ще отвлече вниманието от голямото крушение в държавата,
и тъй като работите отиват на много зле сигурно е че ще има и много други подобни.Поздрав.
цитирай
2. worldissue - такива действия могат да имат само ...
27.09.2012 16:22
такива действия могат да имат само обратен ефект - не знам дали гербаджиите осъзнават тая закономерност...
цитирай
3. анонимен - hXHnWQFlxZcdhL
27.10.2012 03:42
bgglDW <a href="http://eaqdffuvkzcy.com/">eaqdffuvkzcy</a>, [url=http://ajxlccmmipad.com/]ajxlccmmipad[/url], [link=http://qaiskbcsmwya.com/]qaiskbcsmwya[/link], http://cmtzvgjbwwlq.com/
цитирай
4. анонимен - pyJFufPhmDP
28.10.2012 00:25
PYnJaL <a href="http://emarnrniepmm.com/">emarnrniepmm</a>, [url=http://axztrwdtniqs.com/]axztrwdtniqs[/url], [link=http://zhitwcnaudzr.com/]zhitwcnaudzr[/link], http://kgwvsibndjgj.com/
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: worldissue
Категория: Политика
Прочетен: 3214062
Постинги: 1118
Коментари: 1737
Гласове: 1754
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031