Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
01.10.2011 16:08 - EСМ, новият европейски диктатор!
Автор: worldissue Категория: Политика   
Прочетен: 1636 Коментари: 0 Гласове:
7

Последна промяна: 03.10.2011 14:41


Какво е това недопустимо нещо?
Рудо де Рюйтер
courtfool.info

Бележка: видеото, чийто автор е Йозеф Мунтенберг (Jozeph Muntenbergh), може да видите в края на поста

Това беше първата ми реакция, когато видях това видео. Това е невъзможно. Организация, която може да изпразва държавните хазни просто ей така? Живеем в демократична страна, нали? За по-голяма сигурност, потърсих официалните текстове; става въпрос за

ДОГОВОРА ЗА УЧРЕДЯВАНЕ НА ЕВРОПЕЙСКИЯ СТАБИЛИЗАЦИОНЕН МЕХАНИЗЪМ (ЕСМ)
http://consilium.europa.eu/media/1216793/esm%20treaty%20en.pdf

Текстовете, посочени във видеото, са лесни за намиране (от 19 стр. нататък). Що се отнася до останалата част на договора, не можах да открия нищо, което да може да ограничи тази диктаторска сила по какъвто и да е начин! Това продължава да ме кара да потрепервам!

Но как е възможно това в рамките на спогодбите в Европейския съюз? Тъй като това представлява незаконно превишаване на компетенциите на Съюза! Търсейки допълнително, открих редица решения, които са били взети бързо и дискретно, за да може този ЕСМ да стане „възможен“.

Сигурен съм, че ако политиците в страната ни искаха да направят клуб, който да има свободата да опразва държавната хазна когато и колкото често си поиска, те нямаше да успеят да получат нужните законови поправки даже и след 20 години! Но бюрократите в Брюксел успяха да адаптират договорите с невероятна скорост, за да осъществят този преврат в 17 страни едновременно!!!

Брюкселският спринт

На 17 декември 2010 Съветът на Европа реши, че има нужда от постоянен стабилизационен механизъм, който да поеме задачите на Механизма за Финансова Стабилизация (EFSM) и Органа за Финансова Стабилност на Европа (EFSF). Това са две бързо издигнати организации, съответно през Май и Юни 2010, които да предоставят заеми на страни с прекалено много дългове. Обаче, на тези организации им липсват правни основания.

Нека още тук да отбележим, че тези организации биват създадени изключително с цел финансови интервенции, като поправката в договора, която позволява учредяването на ЕСМ, също така позволява създаването на организации и в доста различни други сфери на дейност.

Тази поправка се появи на 25 март 2011. За да избегнат нуждата отново да организират референдуми в Европа, те прибягват до член 48.6 от Договора за Европейския Съюз, който позволява на Съвета на Европа да решава промени в точките на договора при условие, че те не представляват разширение на компетенциите на ЕС. (Тези решения трябва да се ратифицират от парламентите на страните, но това е само формалност). Поправката се състоеше в безобидно на пръв поглед допълнение към един от параграфите на член 136 (TFEU). На кратко, това допълнение определя, че „страните, ползващи еврото, имат правото да създадат стабилизационен механизъм за опазване на стабилността на еврозоната като цяло“. Тук не става дума единствено за финансова стабилност. Тук се включва и потискането на протести, следенето на бдителни граждани или борбата с всеки друг дестабилизиращ елемент в еврозоната, която, с помощта на тази поправка, може да се възложи на нови организации под флага на ЕС.

С други думи, тази поправка със сигурност представлява разширение на компетенциите на ЕС. По такъв начин тя противоречи на член 48.6 от Договора за Европейския Съюз. Въпреки това нито един министър и нито един национален парламент не бяха спрени от това и в Брюксел продължиха да извайват весело и бързо договора за ЕСМ.

На 20 юни 2011 националните парламенти потвърдиха, че задачите на договора за ЕСМ ще бъдат изпълнявани от ЕС и Европейската Централна Банка.

На 11 юли 2011 договорът бе подписан. Въпреки че подписът бе обнародван по-късно същия ден, директно по време на откриването на пресконференция с десетки журналисти, на следващия ден във вестниците нямаше нито едно заглавие (нито в националните, нито в международните медии), касаещо подписването на този Европейски договор. Дали това не беше предизвикано от факта, че Юнкер съобщи това на френски език... преди да продължи конференцията на английски?

В момента договора за ЕСМ очаква ратификация от националните парламенти на страните от еврозоната. Ратификациите се очаква да бъдат направени в периода от днес до 31 декември 2011.

Договора още не е влезнал в сила, а те вече говорят за нуждата капиталът да се повиши от 700 милиарда евро (това прави по 2100 евро на всеки гражданин от еврозоната) до 1500 или 2000 милиарда, тоест двойно или тройно увеличение на цифрата.

Според текста вътре, договорът влиза в сила през юни 2013. Сега те искат да го направят още през 2012.

Логично е, че ще поискат от националните парламенти да побързат с ратифицирането. В Германия в момента този въпрос вече се обсъжда. Очевидно им се е наложило да побързат, защото все повече германци се пробуждат!

Ако искаме да използваме последната демократична възможност да избегнем тази диктатура, ние трябва по-скоро да пробудим колкото се може повече граждани и да изпратим възможно най-много имейли и писма до парламентарните ни членове, политици и партии. Стойте и чакайте да видите дали успехът на другите е катастрофален при сегашното състояние на нещата.

Ако имате контакти зад граница, изпратете информация и на тях. В повечето евро-страни по този въпрос не се знае нищо или почти нищо. Разбира се, фактът, че единствения текст на договора, който от Брюксел са направили достъпен в интернет, е на английски език, изобщо не помага. Това няма да е проблем за ирландците, но 98.7% от жителите на еврозоната говорят други езици! Не, не ми казвайте, че те са го направили умишлено!

Веднъж възседнал трона, диктаторът няма да може да бъде свален следващите 30 години! Искаме ли децата ни да преживеят това?

Снимка за спомен на идните поколения

image

Фотосесия на хората, към които един ден ще се отправя въпроса защо са сложили край на суверените демокрации в Европа.
 

Линк към 30-те снимки: http://consilium.europa.eu/council/photographic-library.aspx?command=PIC&pic=1&bid=170&lang=en&rubrique=3736&dateEvent=11/07/2011&id=&picid={60bec2d5-00c7-43eb-8822-7970df493f13}  (Този линк вече не работи или препраща на празна страница на Брюксел. Скоро след публикацията на тази статия снимките бяха премахнати. Очевидно, те не искат да празнуваме заедно с тях. Бях взел това предвид. Затова сега можете да ги намерите тук.)

 

29 септември 2011

СТАТИЯТА ЩЕ БЪДЕ ПРОДЪЛЖЕНА НА ТАЗИ СТРАНИЦА ПРИ ПЪРВА ВЪЗМОЖНОСТ.

Допълнителни бележки:

17-те СТРАНИ:
Само 17 страни от ЕС стават членове на договора за ЕСМ, ако го ратифицират. Страните, които са дали обещание да приемат еврото в бъдеще, нямат право на мнение по договора, но ще трябва да станат част от него и да приемат правилата му веднага щом започнат да използват еврото. Страните-членки на ЕС, които са имали благоразумието да стоят далеч от еврото, не стават членове и също нямат право на мнение по договора.

17-те страни от ЕС, които използват еврото през 2011, са: Австрия, Белгия, Кипър, Естония, Финландия, Франция, Германия, Гърция, Ирландия, Италия, Люксембург, Малта, Холандия, Португалия, Словакия, Словения, Испания.

Страни извън ЕС, които използват еврото като тяхна официална валута, не са били поканени да ратифицират договора за ЕСМ. Това са: Андора, Косово, Монако, Черна Гора, Сан Марино и Ватикана.

ЕЦБ?:
Нещо, което повечето хора още не знаят, е че Европейската Централна Банка е собственост на централните банки на страните-членки и че всички тези централни банки са частно управлявани институции, които се радват на пълна независимост от съответните им правителства. По същия начин, ЕЦБ също се радва на пълна независимост. Станахте ли любопитни? Прочетете статията "Secrets of money, interest and inflation"


 






Гласувай:
7



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: worldissue
Категория: Политика
Прочетен: 3235902
Постинги: 1119
Коментари: 1737
Гласове: 1754
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930