Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
26.09.2011 16:05 - evestnik.bg: В Катуница гори, Борисов в Разград на мач… Агитка му вика "Бойко, курвооо!""
Автор: worldissue Категория: Политика   
Прочетен: 1276 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 26.09.2011 16:06


e-vestnik
25/09/2011 

На втория ден от размириците в Катуница премиерът Борисов се появи тържествено на мач на откриването на новия стадион „Лудогорец арена”. Да не пропусне и това важно откриване.

А за небивалите до момента в България сблъсъци край Пловдив премиерът се задоволи наставнически да каже, че това е криминален случай и полицията е изпуснала положението.

Такава арогантност като премиер може да си позволи само Бойко Борисов. През годините медиите съсипваха от критики един или друг държавник, който по време на тежки моменти и катастрофи си е позволил да се показва на някакви весели събития. Президентът Първанов например отиде на лов да другия ден след пожар във влака с много жертви и отнесе критики.

Един предишен премиер - Виденов - беше съсипан от критики, че се появил в новините как играе хоро на преглед на народното творчество в Копривщица, а край София в този момент се беше подпалил един военен камион и изгоряха 16 войничета.

Никакви медии не осъждат как се държи сегашният премиер Борисов. Чакаха го да се появи в Пловдив на четвъртия ден, с президента Първанов, може би подсетен от него, да ги представят като спасители на нацията.
Борисов обяви, че иде до Катуница “при първа възможност”. Може би когато е сигурно, че няма някой да го освирка. Той ходи само на „подходящи места”. Без никакъв смисъл отиде една нощ до Сливен при полицаите, които преговарят с барикадирал се изкукал бодигард в една банка.

А сега, когато избухнаха тежки размирици в Катуница, той се направи на дръж ми шапката и писа оценки на полицията от разстояние.

Конфликтът в Катуница е национален проблем, който дойде като илюстрация защо страната не е приета в Шенген.

Дълбоко корумпирана полиция е оставила един клан (не цигански, а мафиотски) да прави каквото си иска. В момента, в който хора от този клан минават границата на търпението с демонстративно убийство, хора се вдигат спонтанно на бунт.

Присъединяват се агитки с расистки лозунги „Циганите на сапун, турците под ножа”. Положението излиза от контрол. Жандармерия пази без особен успех къщите на клана.

Един национален лидер трябва да се намеси веднага, лично.
И в тази ситуация премиерът Борисов казва, че това било криминален случай. И отива на мач и откриване на стадион…

Няма точни думи да се окачестви това отношение.

Впрочем, агитка на „Левски” на новия стадион го освиркала и крещяла „Бойко, курвооо”- по друг повод, свързан с левскарските агитки.

Това поне е някаква реакция, като няма друга.




Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: worldissue
Категория: Политика
Прочетен: 3205700
Постинги: 1118
Коментари: 1737
Гласове: 1754
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031