Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
19.09.2011 18:09 - Зевс насилва Европа
Автор: worldissue Категория: Политика   
Прочетен: 2589 Коментари: 1 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

courtfool.info
Рудо де Рюйтер,
Независим изследовател,
Холандия
 

Зевс обладал момичето Европа. Той видял красотата й, докато тя събирала цветя недалеч от морето. Преобразен като бял бик, той решил да я приближи. След като преодоляла страха си и се качила на гърба му, той я отвлякъл и избягал отвъд морето.

image

Днешният Зевс се нарича Система на частичното банково обезпечение. С течение на времето, чрез нея, в банковите сметки се създават все по-големи суми. Те приемат формата на заеми. Върху тези суми банкерите събират лихви. Всъщност, те разполагат само с малък дял (3%) истински пари. Достатъчно, за да може тази пирамида на Понци да действа. Всички пари в обръщение се състоят от заеми. Тези, които са ги заели, ще трябва да ги изплатят заедно с лихвите. [1]

Създаването на еврото бе нужно на големите банки, за да може експанзията на фалшивите им пари да продължи отвъд националните им граници. [2] Когато не могат повече да продължават да растат, те умират. Защото, когато паричното предлагане не се увеличава, кредитополучателите повече не могат да изплащат дълговете си и всички банки едновременно търпят значими загуби.

Редица евро-страни вече изпитаха върху себе си какво означава банки от по-богати страни да нахлуят и да започнат да пръскат евтини заеми, които местната икономика не може да изработи и изплати. След това министрите на финансите хвърлят милиарди, за да спасят банките и еврото, на гърба на европейските граждани.

Освен това тази банкова система подрива демокрацията. Преди правителствата управляваха обществената инфраструктура и услуги, като например водата, газоснабдяването, електричеството, телекомуникациите, пощенските услуги, обществения транспорт, летищата, болниците, здравеопазването, образованието и така нататък. Еврото вече не им позволява да го правят. Днешният Зевс отнема обществените им функции и ги предава на своите алчни и ненаситни последователи. Днес обществата ни са оформени според интересите на банкерите, а не според интересите на гражданите. Повечето парламентаристи изглежда още не осъзнават какви са намеренията на Зевс. Или пък флиртуват с него, или вярват, че той няма да ги нарани твърде много. Те приемат гаврата и се предават.

Играта на Зевс, обаче, е садистична. Той я кара да вярва, че тя трябва да му даде всичко, че тя му дължи всичко. След като мозъкът на Европа е промит, тя склонява да спести от всички неща, които някога са били нейна гордост. Не, днешният Зевс не я прави кралица, а роб на своето ненаситно желание за пари и власт. Той я превръща в страховита убийца, ликвидираща противниците си, като например Кадафи, който искаше да изтегли милиардите евро от сметки си в европейските банки. [3]

На хартия решението е просто. Отървете се от Зевс. Изберете хора, които разбират накъде води частичното банково обезпечение, и които са готови да заменят частното създаване на пари с пари, емитирани от държавата. Това също е единственото решение, което да ни насочи към устойчиво общество, и да остави религията на вечния ръст зад гърба ни.

9 септември 2011
 

[1] “Вън от еврото, а след това?"
http://www.courtfool.info/bg_Out_of_the_euro.htm

[2] “Тайните на парите, лихвите и инфлацията.”
http://www.courtfool.info/en_Secrets_of_Money_Interest_and_Inflation.htm

[3] “НАТО спасява еврото в Либия”
http://www.courtfool.info/bg_NATO_rescues_euro_in_Libya.htm

 




Гласувай:
6



Следващ постинг
Предишен постинг

1. virtu - Страхотен постинг !
19.09.2011 18:20
Винаги съм подозирала , че Европата не се е дала доброволно на Зевс !
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: worldissue
Категория: Политика
Прочетен: 3235755
Постинги: 1119
Коментари: 1737
Гласове: 1754
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930