Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
31.01.2011 18:40 - По какъв повод Путин каза виц преди няколко дни?
Автор: worldissue Категория: Политика   
Прочетен: 5154 Коментари: 4 Гласове:
3

Последна промяна: 31.01.2011 18:40


Worldissue

По време на новинарската емисия на БиТиВи вчера обърнах внимание на един малък детайл. Става въпрос за един от репортажите, посветен на атентата на летище Домодедово. Спомена се (освен за корупцията, безкрайните проблеми в Сев. Кавказ, безотговорността и т.н.), че Путин е казал виц. Казано така, това наистина обрисува руския премиер негативно: как може, ще си кажете, такава трагедия, а Владимир Владимирович вицове разказва?

Да кажа по-подробно за ситуацията, в която е бил казан вица: това се случи на съвещание по повод модернизирането на работата на чиновниците. Там, освен другите въпроси, се разглеждаха и възможностите за внедряване на електронни услуги, с които да се намалят опашките пред кабинетите за получаване на разни справки, бележки и т.н. Вицът осмиваше бюрокрацията на руските чиновници, с което Путин загатваше нуждата от реформи.

Естествено, че изваден от контекста този виц създава впечатлението, приподненсено от БиТиВи. Не разбирам няколко неща - когато западните и прозападните медии критикуват Русия, се чува единствено името на Путин, все едно, че в Русия не живее никой друг и нищо не се случва освен само Путин. Че биографията му е мътна - така е. Но е вярно и че медиите прекаляват. През 90-те, когато икономиката на Русия се приватизираше и разграбваше, всички се радваха на Елцин. За CNN и ВВС (например) той беше истински демократ - просто защото не можеше да спре разпада на страната. Но когато при Путин разрушаването започна да забавя темпове и държавата си върна част от нефтените кладенци, той се превърна в диктатор.

Путин не е идеалният избор, признавам, но кой да дойде на негово място? Комунистите начело със Зюганов? Жириновски, на когото повече би отивал клоунският костюм? Либералите, които успяха да се "проявят" по време на Елцинската мафиотизация? Не знам. Аз не бих заложил на тях.

Но струва ми се, че докато не се появи достоен кандидат не мисля, че напускането на Путин може да подобри нещо. Пък и до това колко е лош или добър човекът, който стои начело в Москва, струва ми се, може да се съди от западните медии - критикуват ли го, значи е добър. Хвалят ли го - значи руши държавата.          



Гласувай:
3



1. анонимен - Е, ...ТО СИ ЛИЧИ, КОЛКО Е ЕФЕКТИВЕН...
31.01.2011 20:50
С ПОВИШАВАНЕ НА ЕФЕКТИВНОСТТА НА АДМИНИСТРАЦИЯТА НА ПУТИН----НАРАСТВАТ И ...............БРОЯ , НА ЧЕРНИТЕ ЗАБРАДКИ В СТРАНАТА....!
НЕМА ,ЩО.......ГОЛЯМА ЕФЕКТИВНОСТ.......!
цитирай
2. worldissue - Аз разглеждах един от аспектите на ...
31.01.2011 21:44
Аз разглеждах един от аспектите на проблема - това, че медиите поставят акцента единствено върху един човек. Странно е, че не се споменават и по-малките звена, по-нисшите чиновници. Проблемът с липсата на желание у руските чиновници да променят нещо или да стават по съвестни съществува от много отдавна, още преди Путин, та дори и преди болшевиките. Що се отнася до черните забрадки, тук въпросът е много по-комплексен и се простира доста отвъд персоната на Путин и корумпираните чиновници.
цитирай
3. ok3223 - НещАта в Русия са ок
19.09.2012 05:53
Дългове 0, икономиката във възход, ред и спокойствие, какъвто на малко места има...
А затъналите до гуша в дългове, с почти или фалирали икономики като САЩ и много страни в ЕС, намират кусуори в Русия.
ЗАЩО. От завист, от страх и безсилна злоба.
Путин е момче на място. Точно това озлобява съседите затънали в проблеми и проблемчета трудно решими.
ТЕ ТОВА. Завист и безсилна злоба.
Кой от световните "държавничета" може да се сравни с Путин в момента? Никой...
Сите са тантел марка. Случайни хора на неслучайни места.
Затова е тази бъркотия и криза.Войни за грабежи и пак и отново същото.
Ирак, Либия, Афганистан...мътят водата и искат да фанат
ГОСПОД ЗА ОНАЗ РАБОТА.
Не може и не стая. Божето си я варди.
цитирай
4. анонимен - BIeAdfMoT
27.10.2012 04:59
QYmATm <a href="http://jptgjhglyxpq.com/">jptgjhglyxpq</a>, [url=http://jqowyeqcintq.com/]jqowyeqcintq[/url], [link=http://kpyzbomilkoc.com/]kpyzbomilkoc[/link], http://podgmiopoxos.com/
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: worldissue
Категория: Политика
Прочетен: 3216888
Постинги: 1118
Коментари: 1737
Гласове: 1754
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031