Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
20.04.2010 23:39 - "Ядрен Тероризъм": Според президента Обама Ал Кайда е бъдещата ядрена сила
Автор: worldissue Категория: Политика   
Прочетен: 1663 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 21.04.2010 01:01


"Ядрен Тероризъм": Според президента Обама Ал Кайда е бъдещата ядрена сила

САЩ е най-опасната заплаха за глобалната сигурност

Мишел Чосудовски (Michel Chossudovsky)

Global Research 15 април, 2010
RT

Обама замазва истинските проблеми около ядрените оръжия изтъквайки идеята, че ядреният тероризъм е съществена заплаха, споделя Мишел Чосудовски, директор на Канадския Център за Изследване на Глобализацията.

“Тревожещ около тази официална среща във Вашингтон е фактът, че истинската заплаха за глобалната сигурност е ядрената война между държавите. Не Ал-Кайда, която в крайна сметка е разработка на ЦРУ,” казва Чосудовски. ”Тя е неуловима мрежа от организации. Истинската заплаха е заплахата от ядрена война и в частност заплахата от ядрена атака от страна на САЩ и Израел срещу Иран.”

В допълнение, срещата беше полезна за САЩ, за да се започне диалог с Китай и Русия относно ядрената програма на Иран, смята Чосудовски. И Китай и Русия са твърдо срещу военни действия спрямо Иран и не подкрепят икономически санкции срещу Ислямската Република, въпреки че Обама наскоро утвърди нова военна ядрена доктрина, която позволява използването на ядрено оръжие  срещу ”държавите-заплаха” – имайки предвид Иран като една от тях.  

“Всички страни-членки на НАТО, водени от САЩ, включително Израел, имат ядрени оръжия насочени срещу Иран”, сочи Чосудовски.

Той заявява, че “Срещата по ядрените въпроси е димна завеса, маскировка на истинската опасност от ядрената война.”

Настояването на американците ядрените материали да се складират на някое сигурно място в САЩ е абсурна операция, смята Чосудовски.

Мишел Чосудовски казва пред RT: ”Както се вижда, в сегашния контекст, САЩ е най-голямата заплаха за глобалната сигурност и целта на конференцията е това разбиране да се разпространи. Това е PR-кампания, която цели да създаде изкривена представа за ядрената заплаха, така че хората, които слушат медийните репортажи да повярват, че Ал-Кайда, бин Ладен и световният тероризъм е истинския проблем, а не стратегическите цели на САЩ, които включват днес правото да се използва ядрено оръжие срещу държави, които не го притежават.”

“На този етап администрацията на САЩ няма интерес да преговаря, тя има интерес да създаде среда, в която да се оправдае възможен ядрен удар по Иран,” заключва Чосудовски.

 





Тагове:   Китай,   война,   Иран,   вашингтон,   бомба,   ядрен,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: worldissue
Категория: Политика
Прочетен: 3240812
Постинги: 1119
Коментари: 1737
Гласове: 1754
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930