Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.03.2019 10:21 - Какво следва да знае всеки човек относно здравето си!
Автор: mastino Категория: Новини   
Прочетен: 862 Коментари: 1 Гласове:
5

Последна промяна: 25.03.2019 06:53

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg


 Като човек с висше  медицинско образование през последните години малко по-малко взех да се разочаровам от следните факти:

Съвременната хуманитарна медицина се е консервирала и изолирала, създава впечатление, че стои встрани от потребителите си – хората. Не взема поуки, не трупа опит от съвременната практика и миналото, а се развива както целия ни свят не по правилата и законите на природата, т.е. в противоречие с основните доказали се във времето хилядолетни догми и постулати.  Сред съвременната наука и други нови дисциплини се чувства се като дете-аутист. Някои от „Доказалите“ се в миналото учени стоят като верни стожери и не допускат навлизането на новите открития и разработки, за да не отрежат краката на „креслото“, в което удобно и трайно са се разположили. Допускат разработки и дисертации само на одобрени и съгласувани помежду си теми, които не следва да нарушат статуквото им на водещи и всезнаещи светила.

Много млади хора се стремят към медицината като дисциплина и с желанието да помагат на хората. Но като започнат следването си се изправят пред един закостенял учебен план. Медицината все едно не желае развитие и поглед съобразно новостите спрямо останалите летящи с научните си постижения и успехи дисциплини.

Студентите по медицина продължават да изучават само материалната част на организма. Не се споменава и не се  изучава  полевата форма на материята (с малки несъществени изключения).

Да вземем за пример как се изучават и как се преподава на студентите в момента диагностицирането и лечението (терапията) на паразитите (вируси, бактерии, гъбички и др.), които са „Бича на 21 век” при човека :

1.    Вирусите не се лекуват !?!?!?, но дали е така:

-         Това твърдение не съответства на съвременните научни открития и доказателства.Невежеството открито твърди и пропагандира навсякъде по медиите обратното, че вирусите не се диагностицират и лекуват.

-         Диагностицирането (1-2 часа) и лечението на вирусите са възможни и се прилага почти навсякъде по света,  дори и в България. Включително на бавно-действащите и ретро-вирусите, както и на РНК вирусите, които ние сами си произвеждаме;

-         Има съвършени методи, апаратури и начини, които са разработени още преди 25-35 години. Твърдя го, защото съм видял ефекта върху себе си и още на много други хора;

-         На хората се втълпява, че всички вирусите са вредни и патогенни за човека, но това не е така. Голяма част от вирусите спомагат разрушаване и отстраняване на  негодни и склонни към мутация клетки, дори и раковите. Спомагат усъвършенстването, самообучението и развитието на организма ни с цел да се адаптира към и непрестанно променящата се околна среда и т.н.;

2.    Бактериите се лекуват с антибиотици !?!?!?, но дали е така:

-         През последните повече от 30 (тридесет) години няма създадена нова молекула антибиотик, което е факт. Учените са установили, че на всяка бактерия ѝ трябва максимум 3 (три) години за да мутира и да си изгради защита срещу  определен антибиотик.

-         Едва ли пациенти и лекари са чували, знаят за прилагани и други разработени (1953-1956 г.) и доказали се научни методи?

-         При спешен прием на пациента се изписват за застраховка на лекуващия го широкоспектърни антибиотици на основание симптомите, снемане анамнезата и разпита на болния. А ако е дете, работите загрубяват, т.е. още повече се объркват. Лекуващия не е сигурен и не е уверен на 100% дали е бактерия и коя е тя, а ако е вирус въобще не коментираме.

-         Антибиотикограмата ще излезе, ако въобще на някой му се занимава с това за минимум 3-5 дни и едва тогава може да се назначи "уж" правилния медикамент, но без да се знае дали пациента не е алергичен към него т.н. ... 
-         Съществува медицинска апаратура (непозната на много от нашите лекари – не се изучава и в медицинските университети), която е в състояние  да тества всеки  медикамент (фармацевтичен, хомеопатичен, фитопрепарат и др.) за това каква ще е индивидуалната ефективност, поносимост, дозировка за всеки пациент поотделно, както и колко време следва да протича лечението. 

-         Съществуват и има начини за бърза експресна диагностика и лекуващият може в рамките на 10-30 минути да узнае коя е бактерията, която създава проблеми на пациента и то без каквито и да са увреждащи го манипулации. Подходящ е за всички възрасти, включително и за малки деца и бебета. Проблема е обаче - кой лекар разполага с толкова време;

-         За съжаление това не се прилага в нито една болница или поликлиника на територията на Р България, а само в някои кабинети;

 

3.    Подобно на гореизложеното е и положението при гъбичките и др. паразити.

При разговорите ми с чуждестранни колеги се коментираха фактите, че пациентите вече търсят лекари, които имат успешна практика, а не каквато и да е. 

 




Гласувай:
5



1. kolevdobri - Използват багери, за да търсят злато.
10.06.2019 08:08
Индустриалното производство на злато съсипва цели региони. За да намериш едно кило злато, унищожаваш десетки декари земя. Същото е и при алопатичната медицина. АКО НЕ УМРЕШ ОТ НЯКОЯ БАКТЕРИЯ, ЩЕ УМРЕШ ОТ ХИМИЯТА, С КОЯТО ДОКТОРИТЕ СЕ ОПИТВАТ ДА УБИЯТ БАКТЕРИЯТА. СЛОН В СТЪКЛАРСКИ МАГАЗИН. И СЪЩО КАТО СЛОНА, НЕ ОСЪЗНАВАТ КАКВИ ПОРАЗИИ ВЪРШАТ. ВСЪЩНОСТ ЗНАЯТ, ЧЕ НЕ ИМ Е ТАМ МЯСТОТО, НО ВЕЧЕ СА ЗАПОЧНАЛИ ДА ТРОШАТ ВСИЧКО НАОКОЛО И ДОКАТО НЕ СЪСИПЯТ ОКОНЧАТЕЛНО МЯСТОТО, НЕ ГО НАПУСКАТ.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: mastino
Категория: Новини
Прочетен: 351914
Постинги: 194
Коментари: 583
Гласове: 269
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031