Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.03.2017 14:27 - Искате да участвате в Мастър Шеф
Автор: dadko Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1553 Коментари: 1 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Искате да участвате в  „МастърШеф“

1.       Трябва да има някаква драма в личния ви живот- да сте сирак, изоставен, бивш наркоман или поне да сте веган.  Ако професията ви е обикновен счетоводител или стругар – най-вероятно ще отпаднете още на първия тур. Ако поне един от родителите Ви не е българин- имате голям шанс да останете в шоуто- във всеки сезон измежду участниците има за цвят някой, говорещ завалено български . Явно организаторите го правят, за да не ги обвинят в расизъм и нетолерантност към различните.

 

2.       Трябва да знате как се пошира , сотира, фламбира, бланшира, глазира и деглазира, шокира, или поне да ги произнасяте правилно. Въобще- колкото повече чужди думи използвате- толкова по- добре. Ако приготвите най-обикновен качамак- обявете го за „полента“

 

3.       Трябва да можете да готвите миди „Сен Жак“. Задължително. Естествено- подправени с шафран и трюфели- както си ги приготвяте в къщи за семейството.

 

 

4.       Месото да се приготви полусурово. С коричка. Отвътре за е кървавочервено, по изключение розово.  В краен случай съвсем сурово и го обявявате за тартар.

 

5.       Ястията трябва да са подправени на сол точно колкото ги предпочита журито. Точно, колкото  всеки един от тях.

 

 

6.       Транжиране. Трябва да умеете да филетирате всичко, което може да лети или има четири крака. Пъдпъдъци, гълъби и всякакъв дивеч. Ако се порежете- не говори никак добре за вас .За рибата- трябва да сте виртуози-мислете му, ако журито намери и най- малката костица или люспа… Изхвърчате моментално. За целта задължително- пинцета и часовникарска лупа.

 

7.       Плейтване. Ако не можете да презентирате правилно- нямате шансове.  Нужно е да се запознаете с творчеството на съвременните творци и техните „инсталации“ . Блюдото ви трябва да представлява композиция от съвършени елементи . Забравете за стръкчето магданоз и листа зелена салата. Дори половинката чери-доматче ще бъде избутано с отвращение от чинията ви.

 

 

8.       Трябва да можете да различите от далеч месото на благороден елен от това на сивото искърско говедо. Да познавате имената и вкуса на всички видове екзотични плодове и зеленчуци.

 

9.       Пастата по закон трябва да е „ал денте“ , каквото и да означава това. Нещо , като почти недоварена, но да може да се дъвче. За суров ориз елиминациите са ви сигурни.

 

 

10.   Задължително СОС. Ако нямате сос в ястието- на елиминации.   Ако имате- той не трябва да е нито много гъст, нито да е рядък. Трябва да е съвършен ! Дори да сте приготвили мусака-ако нямате сос към нея- ще попитат „ –Къде ми е соса?“

 

 

 

11.   Трябва да умеете да приготвяте поне по три- четири ястия от всяка национална кухня. Задължително суши, паста(домашна), френски специалитети, испанска, мексиканска, традиционните обредни ястия на древните племена от всеки един континент. Забравете за бабините манджички- вкусни са, ама не могат да се плейтват.  Освен, ако изрично не трябва да приготвите бабина манджа. В такъв случай я правите да изглежда като музея “Guggenheim” или поне като нещо, излагано там.

 

12.   Комуникации- ако не се заяждате с поне един от участниците- не ви е мястото в шоуто. Все пак трябва да има някаква интрига и зрителя да следи с интерес и да не сменя канала.

Към журито- само „Да, ШЕФ!“. Стегнато и по войнишки.  Независимо какво ви казват. Дори и да ви казват, че сте смотан идиот. -“Да, ШЕФ!“ Когато трябва да повтаряте ястие, приготвено от някой от журито- не пестете суперлативи! Трябва на всички да стане ясно, че това е нещо повече от божествено вкусно. 



Тагове:   MasteR,   Мастър шеф,   cheff,


Гласувай:
2



Предишен постинг

1. mileidi46 - :))
08.03.2017 16:50
и когато приготвяте,,суши"...рибата задължително да е...
радиоактивна..
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dadko
Категория: Лични дневници
Прочетен: 7813
Постинги: 2
Коментари: 1
Гласове: 2
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол