Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.05.2018 11:49 - БЪЛГАРСКИ РЪКОПИСИ
Автор: ivonti10 Категория: История   
Прочетен: 2367 Коментари: 2 Гласове:
6

Последна промяна: 22.02.2020 14:38

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Български ръкописи свързани с цялостната история на Дунавскa България.

Българските исторически ръкописи винаги са представлявали интерес за науката не само за българските учени но и за чуждестранните изследователи на стари ръкописи. За жалост през последните няколко десетилетия българската научна общност почти е престанала да се интересува от тези ценни ръкописи а ги използва само да дискредитира и подменя една или друга теория в зависимост от политически системи. Последно време разни псевдо историци и изследовател на хранилка на чужди НПО-та и университети свързани с тези НПО-та пряко или косвено, се опитват да “промиват мозъците” на младите хора я България с неверни твърдения. Голяма част от тези “историци” се оказват че говорят за договори, хроники и летописи които дори не са чели. Историята на България и българите като народ се е превърнала в доходоносен бизнес и плацдарм за чужди интереси. Ще припомня какво е казал Й. Гьобелс:

"Премахни на един народ историята и след едно поколение той се превръща в тълпа, а след още едно поколение тях можеш да ги управляваш като стадо."

За съжаление през последните 20-25 години в България( и не само в България но например в Унгария има яростна защита на историята им против фалшификации) историята е подложена на масова фалшификация за да прикрият определени  интереси. Понеже последно време много историци и патриоти се изказват как обичат България идва въпроса.

Като я обичат толкова и имат финансова възможност защо старите ръкописи относно историята на България и българите лежи по разни хранилища и мазета в западни и източни университети?

 

Явно любовта им свършва до получената сума $ и написана статия.

 

БЪЛГАРСКИТЕ РЪКОПИСИ:

 

Сега ще напишч за няколко ръкописа които са открити и знаем къде се намират:

1. Historia Bulgaruru на на Ф. К. И. Пеячевич от XVIII век и Historia Bulgaria на неговия братовчед Йозеф Пеячевич. Тези две истории са намерени от Б. Пейчев през седемдесетте години на XX век и се знаe че се намират в днешна Хърватска но след него никой друг не си е направил труда да отиде да ги вземе да ги преведе и после да ги отпечати каквато е практиката в целия нормален свят включително и в Сърбия.

Не случайно сърбите популяризираха историята на Сърбия написана Пеячевич и я преведоха и то неколкократно за разлика от тях до сега на този виден българхърватски професор от XVIII век в България няма преведени неща.

 

2. Ръкописите за история на България на А. Миошич, Й. Раич, Й. Рантч. Се намират в Хърватска и много добре са известни на българската научна общност но никой не ги е превел на български език и още по малко да са ги издали във вид на книги.

 

3. Ръкописите и старите издадения на публикации свързани с Българската история на . Ю Венелин, В. Григорович, А. Хильфердинг се знае че се намират в Русия и са основно в Санкт Петербург но и за тях никой не си е направил труд да ги преведе на Български.

 

4. Annali de`Bulgari - е анонимна българска хроника която се намира в Италия. Както и историята на българите от Ф. Ричепути “Origine delli Bulgari” намерена през 2006 г. от българската историчка живееща в Италия Ана Валаевска. Знае се също за историческите трактати писани от различни писари какъвто е  Й. Асаманий във Ватикана.

 

 

-----------------------

 Каквото и да се пише и говори по медиите за разни политици,историци и хора на културата и науката които дават мило и драго за българщината. Трябва да е ясно на всеки че това е пропаганда и нищо повече. България е член на ЕС и безпроблемно от Българска страна може да се пратят различни учени и изследователи да разучат тези летописи и хроники свързани с Българската историография. Вече няма технически или юридически проблеми. ЕС е отворена структура и дори институциите в ЕС насърчават такива взаимоотношения между членовете си. Истината е проста, от Българска страна просто няма желание да се направят такива проучвания защото това вероятно ще “накърни” определени слоеве в обществото.

Да припомня каква еуфория беше след като се намери историята на България писана от П. Богдан. Как по всички медии “гърмяха” с тази новина. Уж имало доценти, професори които вече я превеждали и щели да я публикуват. Както всичко в България така и тази бързо затихна и се стигна до старата българска поговорка: “Всяко чудо за три дни”. Историята на П. Богдан е около 200 стр. ръкопис или 70/80 печатни. От тогава минаха не малко месеци как така цял екип от учени историци не можаха да преведат 200 стр. ръкопис. Лично аз се съмняван в близко бъдеще тази история да види бял свят и ако види то ще бъде редактирана до неузнаваемост от оригинала подобни на някои редакции История славянобългарска на П. Хилендарски по време на социализма и малко след това.




Гласувай:
6


Вълнообразно


1. russofil - Много съдържателни статии си писал. Поздравления!
13.05.2018 15:00
Проблемът с българската история, че тези които дърпат конците на държавата обслужват външни интереси, а от много десетилетия това са слугите на Имперска Русия/СССР.

Руско/съветските полит-историци работят по следните фалкшификати за българския произход: фино-угри претопени в славянски племена, после замениха с тюрки претопени в море от славяни, а Коминтерна през 1934 г. спусна задачата на балканските комунисти да разчленят българите на македонци/траки/помаци/добруджанци и както виждаш през последните десетилетия това са основни тенденции - появиха се македонци, помаците смятат, че са отделен етнос, а в южна България голяма часдт от населението се смята за траки. В тези насоки се въртят и лъжите в официалните дългарски сайтовете и Уикипедия - първо бяхме тюрки, а дне ни направиха траки, като българите в Македония станаха наследници на Александер Македонецот.

В началото Уикипедия усилено се редактираше от пан-тюркистки учени, предимно от афганистаски и турски университети, а след коронацията на Путин там цапат цяла банда руски тролчета, като някои български идиоти им помагат за да манипулират българската история.

Преди имах повече време и се опитвах да редактирам, но тези идиоти веднага ми променяха текстовете, оставяха само реферансите ми но, променяха цитатите и днес всичко там е опорочено.

Ти си прав, българския данъкоплатец издържа огромна армия от исторически паразити, които не разпространяват обекртивната българска история, а умишлено я фалшифицират. Всички историци от БАН и катедрите доскоро бяха активни агенти от ДС, имаше и агенти на КГБ като Александър Фол, Вера Мутафчиева, Божидар Димитров и други, а останалите нямат шанс да изградят картиера освен и те да свирят в оркестър "русофил".

Народа ни е глуповат за съжаление, защото след 1989 г. не ихвърли цялата русофилска паплач на улицата, като корумпетата от БКП и агентите им от ДС и доносниците, както сториха в Чехословакия, а остави тези предатели да унищожават България по руски указания.

@russofil
цитирай
2. shtaparov - Прав си- това е лакмус, по който ще ...
18.11.2018 19:20
Прав си- това е лакмус,по който ще разпознаем кои заможни хора са истински патриоти и кои учени не искат да се попълват белите петна в нашата история.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ivonti10
Категория: История
Прочетен: 234697
Постинги: 27
Коментари: 67
Гласове: 269
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031