Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.05.2017 09:34 - Дирижабълът на цар Соломон
Автор: zahariada Категория: История   
Прочетен: 1176 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Дирижабълът на цар Соломон 9 април, 2016 ДревнитеВселена imageЦар Соломон ръководи строителството на храма.

В древни митове, легенди и свещени текстове може да се открият множество сюжети за различни реални исторически фигури, които разполагали с летящи колесници или нещо от рода на дирижабли.

Ако се вярва на древните ръкописи, цар Соломон е бил не само много мъдър човек, но е имал достъп до напреднали и сложни „извънземни“ технологии.

Храмът на цар Соломон, несметните богатства и невероятните древни високотехнологични устройства – всичко това остава обвито в завесата на тайната.

Например според някои източници цар Соломон имал вълшебен червей – Шамир, който можел да разрязва и обработва всеки камък.

Шамир бил доста необичайно високотехнологично устройство, което можело да измени камъка, желязото и диаманта само с един поглед. Не по-малко интригуваща е тайната на рудниците на цар Соломон.

Както може да се разбере от древни източници, цар Соломон е бил един от най-богатите хора в историята и е притежавал много тонове злато. Но откъде се е взело всичкото това богатство?

В Библията се казва, че слугите на Соломон отишли в Офир и добили там 420 златни таланта. Но с това свършва подсказването и следите се губят. Разположението на легендарния Офир и до днес не е установено.

Древните писания говорят също, че великият цар е притежавал чуден древен дирижабъл.

Според Кебра Негаст (Книга на славата на царете на Етиопия“) цар Соломон е бил посетен от Савската царица, която пресякла Червено море, съвременен Йемен и Хиджаз и пристигнала в Йерусалим, за да присъства на съда на цар Соломон.

Главната цел на нейната визита била да види Кивотът на Завета. Тя била също очарована от разказите за мъдростта на цар Соломон, които достигали до нейната страна.

Няколко месеца останала тя със Соломон. След това се върнала в своето царство и родила син от него – Менелик I.

imageЦар Соломон и Савската царица. Edward Poynter, 1890. Wikipedia

В Кебра Негаст се казва, че цар Соломон трябвало да посети Македа и сина си Менелик, като полети с „небесната машина“. „Царят… и всички, които се вслушаха в думите му, полетяха на колесницата, без да чувстват болка и страдания и без усилия или мъчения преодоляха за един ден разстояние, за преодоляването на което пеша биха били необходими 3 месеца.“

В Кашмир има планина, известна като „Тронът на Соломон“, която представлява планина с плосък връх, разположена в Северозападен Иран.

Съществува предположение, че това може да е била площадката за кацането на дирижабъла на цар Соломон.

Не можем да игнорираме историята за древния дирижабъл на цар Соломон просто защото той е бил един от многото владетели на летателни апарати, описани в множество древни текстове.

Източник




Гласувай:
1



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39754216
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031