Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.09.2016 17:53 - Бени Хин отново в България, Варна септември 2016
Автор: ernest Категория: Други   
Прочетен: 2745 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 26.11.2016 13:25

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

 Вярата в Бог е едно от най-съкровените неща за един човек, но някои безскрупулни и алчни субекти използват тези неща за лично облагодетелстване или въвеждане на хората в лъжливи учения. Още преди 5 г. написах един постинг за известния проповедник Бени Хин разкриващ истинското му лице, който е посетен над 42 800 пъти. Преди две години Бени Хин пристигна в София, а сега на 16 и 17 септември се очаква да дойде във Варна.

http://ernest.blog.bg/drugi/2014/07/27/chestito-vi-diado-koleda-beni-hin-idva-v-bylgariia-na-10-11-.1284394

image

Бени Хин


Пpестоя на Бени Хин в България се съорганизира от варненския пастир на Асамблея на Бога Николай Кокончев, който е бивш доносник на Държавна Сигурност по времето на социализма (доносник е бил и баща му Йосиф Кокончев - агент "Искренов", който също е пастир през соц епохата). Около него има някои тъмни страни, като това че получава от чужбина хиляди долари всяка година. Той получава десятъците от сестра Кинче от САЩ и дори се кани, когато тя си отиде от този свят да му препише, това което притежава. Има си бизнес, за който не знаят от църквата - хотел.

"които мислят, че благочестието е средство за печалба. А благочестието със скромност е голяма печалба. Защото не сме внесли нищо в света, нито можем да изнесем нещо" (1 Тимотея 6:5-7)

Преди две години, когато Бени Хин идва в България много християни подписаха "Отворено писмо", което съдържа ФАКТИ за лъжливите учения и практики на този човек, но въпреки това никой от организаторите не взе това под внимание. Така че сами можете да си направите изводите какви са те.

Поради лъжеученията му и други финансови злоупотреби с наивността на християните Бени Хин веднъж в Англия направо не му позволяват да слезе в страната за крусейд и си тръгва обратно. 
Поради огромния брой постъпили оплаквания от християни от есента на 2007 г. Бени Хин и още пет други проповядващи са подложени на сенатско разследване за измами в особено голям размер.

 "Не всеки, който Ми казва: Господи! Господи! - ще влезе в небесното царство, а който върши волята на Моя Отец, който е на небесата. В онзи ден мнозина ще Ми кажат: Господи! Господи! Не в Твоето ли Име пророкувахме, не в Твоето ли Име демони изгонвахме, и не в Твоето ли Име направихме много чудеса? - но тогава ще им заявя: Аз никога не съм ви познавал, махнете се от Мен вие, които вършите беззаконие!" (Матей 7:21-23)

През ХХ век от Америка се разпространява нещо нечувано - евангелието на просперитета, което е хвърляне на мъгла в очите на християните и изместването на центъра в христовото учение. Като карат наивниците да вярват, че всички християни трябва непременно да са богати. Но истината е, че всички християни са различни, имат различни съдби, различни професии и занимания, различно финансово състояние и богатството не може да бъде мерило, а още по-малко цел. Винаги е имало и добре финансово християни, но с това не трябва да се прави учение. Ако християнинът може да спечели по честен начин със своя труд или ум и да има добро материално положение - добре, но това не може и не трябва да се превръща в цел в живота, а е нещо между другото, по-важното е следването на Бог и живеенето на праведен живот.

"Понеже, какво ще се ползва човек, ако спечели целия свят, а изгуби живота си?" (Матей 16:26)

"Защото сребролюбието е корен на всякакви злини" (1 Tимотей 6:10)

"Внимавайте и се пазете от всякаква алчност, защото животът на човека не се състои в изобилието на имота му." (Лука 12:15)

Цитат от книгата "Кой е Бени Хин":

"Чрез доктрината за просперитета и идеята, че всички християни трябва да бъдат богати се насърчава алчността и така вместо да живеят скромно те искат постоянно да имат повече и да притежават различни неща, като скъпи коли, къщи, яхти, нови технически уреди и т.н. През първите няколко века на християнството се е считало за достойно и похвално човек да живее скромно, без да алчнее, но вече центъра на много християни се е променил и те искат да имат, да имат, да имат. Те си казват: "защо този и този човек има едикакво си, а аз нямам" и изцяло са излезли от основните принципи на учението на Исус Христос. Скромността за тези псевдо-християни вече не е добродетел, а уважаваните по църквите са богатите, които лесно заемат високи постове:

„А благочестието със скромност е голяма печалба.” (1 Тимотея 6:6) 

  В различни страни по света могат да се наблюдават случаи християни, които да крадат, за да могат да „посеят” парите. Така например в петзвезден хотел в Лагос, Нигерия през март 2003 г. заловили служител, който откраднал четиридесет милиона ниара (на стойност 400 000 долара) и когато разследвали случая се оказало, че този човек дал всичките пари на петдесятната църква. Друг случай също от Нигерия е на заловен банков чиновник, който също откраднал четиридесет милиона ниара и „посял” пари на стойност 10 милиона ниара в църквата, която посещавал." (Кой е Бени Хин)

Председателят на една от разследващите спекули и лъжедоктрини християнски организации Тrinity Оле Антъни заявява:

"В Америка в името на Бог са извършвани повече измами, отколкото каквито и да е други измами. И това не е правилно да е така."

 Нaй-страшното нещо е духовната бедност и духовна празнота на хората живеещи без Бог и без ценностна система. Пари и богатство винаги могат да се направят (понякога става толкова бързо, че е трудно човек да повярва, как стават тези неща), ама ум, акъл и духовно просветление не може зорлян на всеки да му се налее.

Ще използвам още цитат от самото начало на книгата Кой е Бени Хин:

"Ще започна книгата с виц. Запитали един американец: "Какъв е най-добрият и бърз начин да се забогатее в Америка?", на което той отговорил: "Да си направиш собствена църква!" Дори в една от сериите на комедийния-пародиен телевизионен сериал получил множество награди Merrid with Children (Женени с деца) Aл Бънди си прави собствена църква на мъжете No Ma am (Без жени), за да може със своите приятели да избягват данъците и започва да събира пари от дарители. А пък във филма Leap of Faith (Скок във вярата) от 1992 г. с участието на Стийв Мартин, който играе главната роля се показва пътуващ мошеник-евангелизатор, изцерител на вяра, чиято цел е единствено да събира пари и се разкриват начините как се "правят" някои от невероятните трикове, като "слово на знание" или "силата на Светия Дух, от която падат хора" от такива играчи. За съжалание, обаче в Америка наистина се намират доста хора, възползващи се от християните и пасторът, за когото е написана тази книга е действителен и всичко в нея е истина." (Koй е Бени Хин, стр. 6)
 
В света има над 36 000 вида църкви и те все се различават с по нещо, а някои са с изключително големи отклонения от учението на Исус Христос, независимо от статута си на официални църкви или дълговековна история.
Християнството е това, което е проповядвал и поучавал Исус Христос, а не някоя църква, нейното учение и вярвания представяни пред такова или онакова име.

Вече се е стигнало до невероятния парадокс някои проповедници да искат пари за техни проповеди, на които се продават билети, все едно за цирк. Така че побързайте да отидете на църква, че после може да започнат да ви искат пари за вход. Колкото по-рано започнете да посещавате църква, толкова по-добре. Един от най-популярните проповедници в САЩ е Джоел Остийн, чиято църква в Тексас достига около 45 000 души и билети за чиито проповеди понякога се продават с наддаване на търг в е-бей и достигат баснословни цени. Явно е станало модерно да се ходи на църква и на проповеди. Обикновените цени за проповедите му (без спекулата, когато са изчерпани билетите) вървят между 110 и 200$.

 image


Служба проповед на Джоел Остийн с посещение от около 43 500 души на снимката. Остийн на гърба на дарители, както повечето подобни проповедници живее в лукс и разкош. За сведение жилището му струва 10 и половина милиона долара. Едно от нещата, които правят впечатление е, че Джоел малко се срамува от Исус и "не знае" дали е единственият път към Бога (в Библията пише - "Никой не отива при Отца, освен чрез мен" Йоан 14:6), а в неговата църква няма кръст! Въпреки че са дали 95 милиона долара за модернизация на църквата нещо са забравили да й сложат кръст.

http://ernest.blog.bg/novini/2014/09/16/kakvo-stana-pokrai-idvaneto-na-beni-hin-v-bylgariia-na-11-se.1297493

Натурализираният американски проповедник Бени Хин (Туфик Бенедиктус Хин) от арабски произход, плюс малко арменско и гръцко в произхода си - типичен представител на новата раса - мена (MENA - Middle East North Africa) определена, като такава манипулативно от американското правителство http://fascindoo.blog.bg/politika/2016/10/08/sasht-t-e-svetovnoto-evreistvo-syzdavat-nova-rasa-hora-mena-.1481244 Той е един от най-известните проповедници през последните 25 г.

image

Бени Хин ученическа снимка, на която ясно си личи арабския му произход (баш като българските мангалчета)

Когато през 1992 г. публикува книгата си "Добро утро Святи Душе" за отрицателно време продава два милиона, но за съжаление освен доброто заглавие на книгата, използването на език и терминология характерни за евангелските християни и привидно християнския характер на текста в нея е пълно в еретизми, лъжеучения, лъжливи лични данни и лъжливи истории целящи единствено да настроят християнската общественост в определена насока и Хин да придобие по-голям авторитет. Въпреки че е разобличаван за много от наглите си лъжи в книгите си и направените разследвания от различни християнски организации и обещанията, че ще промени текстовете в следващите издания, в страни като България, където 90% от евангелските християни са лапнишарани и не са наясно, че въобще е възможно да има пастори-мошеници от най-високо ниво, които хем говорят нещо за Бога, хем нагло лъжат, както им падне - неговите книги се издават с всичките му лъжи. Аз самият не бях чел книгите му, но по време на писането на книгата "Кой е Бени Хин" правейки моите разследвания ги прочетох и открих различни еретизми нямащи нищо общо с истинското християнство, но повечето християни не са достатъчно умни, за да хванат лъжата и да разберат всичко. По тази и причина все още има църкви, които да приемат Бени Хин и други подобни.

В моя блог можете да прочетете няколко материала свързани с Бени Хин и "християнската" масонска телевизия TBN. Първият ми постинг е посетен oколо 43 000 пъти, което е своеобразен рекорд и продължава да се чете по около 500-1000 пъти на месец. Това е най-четеният ми постинг в блога.

http://ernest.blog.bg/novini/2010/03/03/nai-izvestniiat-lyje-propovednik-pastor-beni-hin-se-razvejda.503538

Ако прочетете коментарите (преди да спра коментирането на хора нерегистрирани в блог.бг) ще видите колко много измамени от лъжедоктрини и недоволни има в посочения постинг и колко малко са тези, които са наясно, но откакто излезе книгата глям брой хора са започнали да влизат в час. Не можете да очаквате когато се изобличават измами и духовни заблуди, с които хората не са наясно да са доволни, на измамените не им се иска да е така и си мислят, че са прави, а малцината мошеници искат да си задържат положението и да не ги изхвърлят.

Когато през 2010 г. Бени Хин е заснет в Италия с любовницата си за пореден път е хванат в лъжи:

 http://ernest.blog.bg/drugi/2010/09/26/svetovno-izvestniiat-teleevangelist-beni-hin-zasnet-s-liubov.611225

Както споменах имам честта да съм автор на единствената книга в България разкриваща лъжедоктрините и манипулациите в християнството, която е като огромен трън в някои части на тялото на всички проповедници проповядващи лъжедоктрини1. Ще включа някои от фалшивите пророчества на Бени Хин с цитат от книгата ми "Кой е Бени Хин Помазан Божий служител или вълк грабител в овча кожа":

"Библията ни казва да не презираме пророчествата, но да ги изпитваме, а от друга страна в Петокнижието сред Божиите заповеди Бог заповядва пророците, които проповядват фалшиви пророчества да бъдат убивани. Днес никой не убива фалшивите пророци, напротив те си проповядват свободно и забаламосват хората кой както може. Един от фалшивите пророци събиращ огромни тълпи съвсем нерядко пророкуващ по телевизията, който си играе майсторски с харизматичните християни, като им подхвърля стихове от Божието слово примесени с куп лъжи и фалшиви доктрини е Бени Хин. В това си деяние той умело използва християнска терминология и вече изградените стереотипи на представяне. Нека да спомена няколко от многото фалшиви „пророчества” на пастор Тоуфик Бени Хин. Бени Ментето заявил, че още преди 2000 година в САЩ ще бъде избрана първата жена президент, че Фидел Кастро ще умре през 1995 г., че светът ще свърши през 1999 г., че през 90-те ще има огромно земетресение, което ще разруши източното крайбрежие на САЩ, че Исус ще дойде през 90-те, че Бог замразил с дъха си Червено море, че до 1995 г. Бог ще унищожи всички хомосексуалисти в Америка. На 23 октомври 1999 г. в предаването Praise The Lord по TBN той заявява, че християните няма да имат повече необходимостта да погребват своите близки, когато починат, но ще бъде достатъчно да ги поставят пред телевизорите по време на неговите предавания и те ще възкръсват и т.н. и т.н.
Бени Хин Ментето „пророкувал”:

„A world dictator is coming on the scene. My! He"s a short man. He"s a short man. I see a short man who"s a perfect incarnation of Satan.[speaks in tongues] Never in my life have I had anything happen like what"s happening to me now! "This man will rule the world. In the next few years you will see him. But not long after that you will see Me.” (Orlando Christian Center, Dec. 31, 1989)
„Един световен диктатор идва на сцената. Той е дребен човек. Аз виждам дребен човек, който е перфектна инкарнация на сатана. (говори на езици) Никога през живота ми не ми се е случвало нещо подобно което ми се случва сега! Този човек ще управлява света. През следващите няколко години вие ще го видите. Но не след дълго след това вие ще Ме видите.” (Orlando Christian Center, 31 декември 1989 г.)

Ето и конкретните думи от пророчеството на Бени Ментето за края на Фидел Кастро казани в Orlando Christian Center на същата дата 31 декември 1989 г.:

„The Spirit tells me – Fidel Castro will die in the 90"s. Oooh my! Some will try to kill him and they will not succeed. But there will come a change in his physical health, and he will not stay in power, and Cuba will be visited of God.”
„Духът ми казва – Фидел Кастро ще умре през 90-те. Оо. Някой ще се опита да го убие и те няма да имат успех. Но ще настъпи промяна във физическото му здраве и той няма да има сила и Куба ще бъде посетена от Бог.”

Пророчеството, обаче не свършва и той продължава:

„The Lord also tells me to tell you in the mid 90"s, about "94 – "95, no later than that, God will destroy the homosexual community of America. But He will not destroy it - with what many minds have thought Him to be, He will destroy it with fire. And many will turn and be saved, and many will rebel and be destroyed.” (Orlando Christian Center, Dec. 31st, 1989)
„Господ също ми казва да ви кажа, че по средата на 90-те, около 94-та – 95-та, не по-късно оттогава Бог ще унищожи хомосексуалната общност в Америка. Но Той няма да я разруши по начина, по който повечето мислят, че Той ще го направи, Той ще го направи с огън. И мнозина ще се обърнат и ще се спасят, и мнозина ще въстанат и ще бъдат унищожени.” (Orlando Christian Center, 31 декември 1989 г.)"

"След като пророкувал около половин час на 31 декември 1989 г. Бени Хин попитал какво е говорел, заявявайки, че е бил пиян от Светия Дух и не знае какво е ставало. Тъй като и аз съм бил пиян от Светия Дух мога да кажа, че Бени Ментето и тук се опитва да преметне хората, които не са имали такива духовни преживявания и не знаят за какво наистина става въпрос. Когато човек е изпълнен и пиян в Светия Дух просто от силата на присъствието на Светия Дух рефлексите на човека приличат малко като на пиян и самият човек има едно такова странно усещане, но мисловната дейност и съзнанието на човека са напълно чисти. Състоянието, в което се е намирал Бени Ментето, където нищо не помни се нарича обладан и няма нищо общо със Светия Дух. Шаманите също изпадат в такива състояния. Ето как християнските автори Джон Акенберг и Джон Уелдън описват състоянието на обладаните от духове в книгата си The Facts on Spirit Guides (Факти за духове водачи):

„Обладаният от духове човек може да сравни състоянието си с дълбоко алкохолно опиянение или с това, което се случва при хипнозата. Човекът губи съзнание. По-късно се пробужда. Казва му се какво е говорил и че е правил неща, които в обикновено състояние не би могъл да извърши, но той не помни абсолютно нищо.” (Факти за духове водачи, стр. 19 към Бг. изд.)

През ноември 1990 г. в предаването Praise-a-Thon по телевизия TBN малко преди да се обърнат към зрителите за дарения. Бени Хин казва на Пол Кроуч2:

„Paul, I can say this – Are you ready for this? We may have two years before the rapture... Can I be blunt with ya? I don"t know if we have two years left... I"m gonna prove to you from the Word tonight, that we have less than two years.” (Praise-a-Thon, November 9, 1990)
„Пол, аз мога да кажа това: Готови ли сте за това? Ние имаме две години до възторга (има предвид грабването, идването на Исус)... Мога ли да бъда прям с вас? Не знам дали ни остават и две години... Ще ви докажа от словото довечера, че имаме по-малко от две години.” (Praise-a-Thon, 9 ноември 1990 г.)

След казаното започват да искат дарения като хората остават с впечатлението, че края е наближил и парите няма да им трябват и могат спокойно да изпратят спестяванията си на служението на Бени Хин. Тъй като Исус и грабването не дошли след две години, но някои хора все още си спомняли казаното от Бени Хин по повод, че не е дошло той казал:

„That got me so angry – if I could have killed him, I would have” (Orlando Christian Centre, Aug 12th 1992)
„Това толкова ме ядоса, че ако можех бих го убил.” (Orlando Christian Centre, 12 август 1992 г.)

През 1993 г. в Базел, Швейцария Бени Хин пророкувал на един мъж, който имал рак, че е изцерен и ще живее дълги години, но той починал само след два дни.
В Библията се споменава за фалшиви пророчества, където думите на Бог са:

„Но пророкът, който дръзне да говори в Моето Име слово, което Аз не съм му заповядал да говори, или който говори в името на други богове, този пророк да умре!” (Второзаконие 18:20)

„Сине човешки, пророкувай против Израилевите пророци, които пророкуват, и кажи на ония, които пророкуват от своето си сърце: Слушайте словото Господно. Така казва Господ Иеова: Горко на глупавите пророци, Които се водят по своя си дух” (Книгата на пророк Езекиил 13:2-3)

„Ония видяха суети и лъжливи предсказания, Които казват: Господ говори, Когато Господ не ги е пратил, И които направиха човеците да се надяват, Че думата им щяла да се изпълни. Не видяхте ли суетни видения, И не говорихте ли лъжливи предсказания, Когато казвате: Господ рече, При все че не съм говорил? Затова, така казва Господ Иеова; Понеже говорихте суети и видяхте лъжи, Затова, ето, Аз съм против вас, Казва Господ Иеова.” (Книгата на пророк Езекиил 13:6-8)

„Удивително и ужасно нещо стана в тая страна: Пророците пророкуват лъжливо, И свещениците господстват чрез тях” (Книгата на пророк Еремия 5:30-31)

„Лъжливо пророкуват пророците в името Ми; Аз не съм ги пратил, нито им съм заповядал, Нито съм им говорил; Те ви пророкуват лъжливо видение, гадание, Суетата и измамата на своето сърце.” (Книгата на пророк Еремия 14:14)

„Така казва Господ на Силите: Не слушайте думите на пророците, които ви пророкуват; Те ви учат суета, Изговарят видения от собственото си сърце, А не от устата Господни.” (Книгата на пророк Еремия 23:16)

„Ето, Аз съм против пророците, казва Господ, Които клатят езиците си и казват: Той говори. Ето, аз съм против ония, които пророкуват лъжливи сънища, казва Господ, И, като ги разказват, с лъжите си и с надменността си Правят людете Ми да се заблуждават, Тогаз, когато Аз не съм ги изпратил, нито им съм заповядал” (Книгата на пророк Еремия 23:30-32)

„Защото те ви пророкуват лъжливо в Мое име; Аз не съм ги пратил, казва Господ” (Книгата на пророк Еремия 29:9)

„И в оня ден, казва Господ на Силите, Ще изтребя имената на идолите от земята, Та не ще се помнят вече; Така ще направя, лъжливите пророци и нечестивият дух Да се махнат от земята. И ако някой още пророкува, Тогава баща му и майка му, които са го родили, Ще му рекат: Няма да живееш, Защото говориш лъжи в името Господно, И баща му и майка му, които са го родили, Ще го прободат, когато пророкува.” (Книгата на пророк Захария 13:2-3)

„Възлюбени не вярвайте на всеки дух, но изпитвайте духовете дали са от Бога; защото много лъжепророци излязоха по света.” (Първо послание на Йоан 4:1)

Преди и по време на един от походите на неговото „служение” наричани Miracle Crusades (Походи на чудеса) на които в развиващите се страни обикновено присъстват по 1-2 милиона души Бени Хин заявил, че Исус Христос ще се материализира на сцената... но нещо Исус не поискал да се материализира по заповед на Бени, за което намираме точно слово в Новия завет:

„Тогава ако някой ви каже: Ето тук е Христос, или: Тука, не вярвайте; защото ще се появят лъжехристи, лъжепророци, които ще покажат големи знамения и чудеса, така щото да заблудят, ако е възможно, и избраните” (Евангелие от Матея 24:23 - 24).

Пред милиони зрители в предаване по TBN на 29 март Хин Ментето за първи път обявява, че Исус ще се материализира и ще се появи. На 2 април 2000 г. по TBN Бени заявява, че Исус ще се появи в Наероби, Кения. На 20 април 2000 г. той отново твърди, че по време на походите му Исус ще се материализира. На 21 април 2000 г. Тоуфик Бени Хин продължава да твърди, че Исус ще се появи пред многохилядна тълпа в Африка и ще се появява по време на всеки негов поход. Той обявява, че ще се моли Исус да се появи същата петъчна вечер в Нешвил. Шест седмици преди неговия поход до Наероби Бени Хин в предаването "This is your day" на 2 мaй 2000 г. отново заявява, че получил съобщение от пророчицата Рут Хелфин, че Исус ще се появи по време на похода му. Той още казва на Пол Кроуч пред камерите, че когато се върне от Наероби може да донесе видео запис на Исус. Въпреки всички пророчества и видения обявени от Бени Ментето за надъхването на дарителите гледащи неговото предаване в захлас по време на споменатия поход до Наероби не само, че Исус не се появил, но и имало четири смъртни случая." (Кой е Бени Хин)

"По време на едно от изцерителните събрания Бени Хин приканил всеки, който вярва в неговия Бог да си вдигне ръцете и малко след това гласът му започнал да се променя и някои хора разказват, че станал подобен на този на Кетрин Кулман, което си е доста демонично явление. Преди около три години коментари на потресени християни гледали това можеше да се прочетат на интернет страницата http:www.deceptioninthechurch.com/hinndard.html , но вече тази страница не е активна или е преместена и вероятно на други места по интернет може да се прочетат отзиви по този въпрос." (Кой е Бени Хин)

 

image

Всички, които търсят истината могат да си поръчат книгата на
e.h.books@abv.bg


"Защото сребролюбието е корен на всякакви злини, към което, като се стремяха някои, се отклониха от вярата и пронизаха себе си с много болки. Но ти, Божи човече, бягай от тези неща и се стреми към правдата, благочестието, вярата, любовта, търпението, кротостта." (1 Tимотей 6:10-11)

"Онези, които съгрешават, изобличавай пред всички, за да имат и другите страх." (Първо послание към Тимотея 5:20)

"и не участвувайте в безплодните дела на тъмнината, а по-добре ги изобличавайте; защото това, което скришом вършат непокорните, срамно е и да се говори. А всичко, което се изобличава, става явно чрез светлината; понеже всяко нещо, което става явно е осветлено." (Ефесяни 5:11-13)

"Пътят на нечестивия е мерзост Господу, но Той обича този, който следва правдата. Има тежко наказание за ония, които се отбиват от пътя; и който мрази изобличение ще умре. Адът и погибелта са открити пред Господа, – Колко повече сърцата на човешките чада! Присмивателят не обича изобличителя си, нито ще отива при мъдрите." (Притчи 15:9-12)

 
Една от основните грешки на българските евангелски християни е, че чакат да дойде някой от вън, за да направи съживление. И очите им са вперени във всеки един. Идвали са и добри Божии служители, проповедници наистина говорещи от името на Господа, но и църквата трябва да прави нещо. В Германия има традиция всяка година в различен град да се прави kirchen tag (църковен ден) и в продължение на няколко дни в определения град се изнасят книги и всякакви евангелизационни материали, проповядва се публично и много хора намират своя път към Господ. А при идването в България на такъв играч-сектант, като Бени Хин нищо особено не се случва. От някои по-излъгани доктринално църкви от цялата страна с промити мозъци отиват на неговите събрания, дават си парите и след това си отива и положението е същото.

"Не се оставяй да те побеждава злото, но ти побеждавай злото чрез доброто." (Римляни 12:21)

 

-------------------------------------------

1 Има различни хора от изпечени мошеници целящи да издоят християните, до поклонници на дявола членуващи в различни ложи внедрени в християнството, а също така и грешно научени в лъжедоктрини хора наивно вярващи в тях и проповядващи ги без угризение, които действително вярват в това, което говорят.
 

image

2 Пол Крауч е троянски кон вкаран в християнството - бисексуален* масон, свързан с гей скандал и скандали в неговото собствено семейство с неговата собствена внучка, която е съвестна християнка и разкрива някои от измамите му и неговата телевизия TBN. Според данни на детектива Марио Ликиардело (брат на известния християнски поп певец Carman) когато хванали покровителя на Бени, Пол Кроуч и започнал скандала за хомосексуалните му приключения великия пастор Бени Хин в отбран кръг казал: „Защитата на Пол е, че той е бил пиян.”

* Не може някой хем да е християнин, хем да е грешник-блудник. Или някой е християнин и живее свят живот или не е християнин. Няма средно положение. Християнството дава шанс за покаяние на всички и има всякакви бивши: бивши мистици, бивши магьосници, бивши сатанисти, бивши блудници и т.н. А в Стария завет всякакъв сорт блудници, прелюбодейци и хомосексуалисти са обречени за убиване и има заповеди от Бог да се убиват, за да не се изражда човечеството в грях и нечестив, извратен живот:

 „Ако някой легне с мъжко, като с женско, и двамата са извършили гнусота; непременно да се умъртвят; кръвта им да бъде върху тях.” (Левит 20:13)

„Или не знаете, че неправедните няма да наследят Божието царство? Недейте се лъга. Нито блудниците, нито идолопоклонниците, нито прелюбодейците, нито малакийците, нито мъжеложниците, нито крадците, нито сребролюбците, нито пияниците, нито хулителите, нито грабителите няма да наследят Божието царство.” (I Коринтяни 6:9-10)

Имам няколко постинга във връзка с това:

 http://ernest.blog.bg/drugi/2013/12/27/hristiianstvo-za-prodan-konchinata-na-syzdatelia-na-hristiia.1222853

 http://ernest.blog.bg/novini/2012/04/02/izmamite-v-hristiianskata-televiziia.932851

В християнските среди от доста векове има масони. От края на XIX век започват невероятните промени в така нареченото "християнство", което в повечето евангелски църкви вече е променено отвътре до неузнаваемост. За да бъдат промивани мозъците на християните се използва както TBN и други подобни телевизии, така и библейски училища. Като примерно Oral Roberts University, Kennet Hagin University и др.

image

Известният пастор и масон Роберт Шулър прави масонско ръкостискане с Михаил Горбачов по време на телевизионното предаване Hour of Power в "християнската" телевизия

Перестройката и падането на социалистическия режим също са в резултат на намеса на масоните и тайните общества. Достатъчно е да дам за пример, че Михаил Горбачов през 1991 г. е изнесъл лекция в масонски клуб, който се намира на Масоник стрийт в Сан Франциско, където билетът при предварително подбрани слушатели струвал 300 долара. На същата улица близо до океана се намира и фондация Горбачов.

Самата приватизация и раздържавяването на СССР става по два плана разработени от американците. Така наречения Хюстънски проект.

http://ernest.blog.bg/history/2014/09/26/planyt-za-unishtojavaneto-na-rusiia.1300071
 

image

Карта на плана за разделянето на Русия

От страна на Русия, които продължително време не са били много наясно какво в действителност се случва вечно пияният президент Борис Елцин (дето го потупват по рамото американските президенти) и половин свят го подиграват, без да е наясно какво прави и как раздава страната си, поръчва на Анато́лий Чуба́йс да координира приватизацията с представители на американците - 2000 души, повечето от които представители на американските тайни служби и след завръщането им в САЩ 1200 души от тях са подведени под отговорност за финансови измами. През този период са разрушени над 300 000 предприятия от жизненоважно значение на страната. През 90-тe Уолтър Ръсел представил проект на закупуването на Сибир от Русия за 3 трилиона долара. Проектът бил одобрен от американския Сенат, но през 1999 г. Елцин, който бил посветен в малтийския орден напуснал поста, който заемал и не можел да нанесе повече вреди на страната си. В статия, която е публикувана в САЩ дори Сибир е разделен на седем щата. 
Въпреки престъпленията спрямо собствената си държава и желанието на милиони руснаци да бъде съден, Чубайс продължава да е недосегаем (присъствал е на тайни сбирки на клуба Билдерберг, където се планират всички гадости срещу хората, като войни и т.н.). Но пък е направена организация, която ще съди Елцин за незаконното разпадане на СССР, който се напил след някаква конференция в чужбина и тогава взел решението и започнал разпада.  




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ernest
Категория: История
Прочетен: 2673013
Постинги: 576
Коментари: 1166
Гласове: 1228
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930